Bert Bulder
fotograaf
front-end webdesigner
historicus
freelance auteur

Broncolor Mobil en Mobilite

Recent bij het fotograferen van de werken van Chris J. van Geel in het depot van het Stedelijk Museum Amsterdam werkte ik weer eens met een generator en flitskoppen van Broncolor.
In de nabewerking bleek dat ik zoveel tijd bespaarde door de constante kleurtemperatuur (altijd 5500K) en de constante flitsduur (altijd hetzelfde histogram), dat ik besloot zelf een (gebruikte) Broncolor flitsset aan te schaffen.

Een Broncolor flitskop, de Broncolor 1600J Mobilite, ter grootte van een blikje cola:

 

En een Broncolor generator, de Broncolor 1200J Mobil, ter grootte van een A4-tje:

Binnenkort heb ik twee projecten waarvoor de Broncolor set gebruikt gaat worden. Beide zijn op locatie, en daarom besloot ik tot de aanschaf van deze compacte Broncolor Mobil + Mobilite.

De Broncolor Mobil generator weegt minder dan 7 kg en is iets groter dan een A4-tje. Het is een 1200J ofwel 1200 W/s generator. Hij kan behalve de Mobilite kop tevens iedere willekeurige Broncolor flitskop aan en is met de apart aan te schaffen (ik ben nog op zoek) Studio Booster nog krachtiger dan de accu-gevoede 1200J generator van zichzelf al is, namelijk 1600J.

De Broncolor Mobilite is 1600J ofwel 1600 W/s en is op de Mobil generator over een reeks van 4 diafragma stops (6.0 10.0) per 1/10 (!) stop in te stellen. De kop kan overigens op iedere Broncolor generator worden aangesloten.

Juist even de savooie kool gefotografeerd die dadelijk door de pasta met kool, pancetta en mozzarella gaat.

savooie kool
Nikon D800, Nikkor 2.8/60mm Micro, Lastolite cubelite, Broncolor Mobil generator, 1 Broncolor Mobilite flitskop van rechts achter buiten de cubelite @ 6.0 generator power.

En inderdaad heeft deze mobiele set dezelfde flitsnauwkeurigheid als de Pulso set waarmee we werkten in het depot van het Stedelijk Museum Amsterdam.
De herhaalnauwkeurigheid (vast een Germanisme) is geweldig. En de histogrammen van verschillende opnames zijn geheel identiek.

Conclusie is dat ik een mooie, zeer betrouwbare set heb verworven.

Binnenkort in te zetten voor food fotografie hier in Amsterdam voor een kookboek van een Europese uitgever en een portretserie in een dorp in Noord-Nederland.

´╗┐

Reacties zijn gesloten.